20 Οκτωβρίου 2018: Σεμινάριο «Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής για Διαμεσολαβητές»

Όσοι ασχολούνται με την διευθέτηση οικογενειακών διαφορών γνωρίζουν ότι η αντιδικία που αντιμετωπίζουν είναι πολλές φορές σκληρή, με «χτυπήματα κάτω από τη μέση»  και με έντονη συναισθηματική φόρτιση. 

Ο Διαμεσολαβητής, που, εκ του ρόλου του, βρίσκεται «αντιμέτωπος» και με τις δύο πλευρές στο μέσον της αντιδικίας, είναι σε θέση να δημιουργήσει κλίμα συνεννόησης απαραίτητο για τη συναινετική επίλυση της διένεξης;

Στο ολοήμερο αυτό σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το ΕλλΚΔΔ σε συνεργασία με το εξειδικευμένο Ελληνικό Κέντρο Focusing το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε στο διαμεσολαβητή τα απαραίτητα εργαλεία.

Θα επικεντρωθούμε στην παρουσίαση και διεργασία των κύριων δεξιοτήτων επικοινωνίας και συμβουλευτικής, που θεωρούνται απαραίτητες στην διαμεσολάβηση σε οικογενειακές διαφορές και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις διαζυγίου.
 

Στις δεξιότητες αυτές περιλαμβάνονται η αναγνώριση της κρίσης που αντιμετωπίζει το ζευγάρι καθώς και η κατανόησή της.


Η εκπαίδευση θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη σε:
- Δικηγόρους
- Διαπιστευμένους διαμεσολαβητές ή διαμεσολαβητές υπό διαδικασία διαπίστευσης
- Όσους επαγγελματίες εμπλέκονται στις οικογενειακές διαφορές: νομικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί κ.ά.
- Όσους ενδιαφέρονται για το εν λόγω αντικείμενο.

 

Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, με την ηλεκτρονική αποστολή της δήλωσης και του καταθετηρίου μέχρι και τη Δευτέρα 15/10/2018 στο etekou@sae-epe.gr και fmourati@sae-epe.gr  ή στο φαξ +30 2103626610.
 
Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Εισηγητές:

Ρίτα Ναχμία Βεντούρα, B.A. στην Ψυχολογία, M.A. στην Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζεύγους, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP),  προσωποκεντρική θεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια.

Ειρήνη Ξηρά, B.A. στην Ψυχολογία, M.A. στην Συμβουλευτική Ψυχολογία, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP), προσωποκεντρική θεραπεύτρια και
Gestalt θεραπεύτρια.

Δημήτρης Πορτοκάλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Απόφοιτος Κοινωνιολογίας του Παντείου, Μasterin Βusiness Αdministration κατεύθυνση Marketing από το Un. ofWales, Pg.Dip στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική από το Un. Strathclyde 

Κόστος:
150 € (Early bird: 120€ για κατάθεση έως 12/10/2018)
 
Ημερομηνία/ώρα:
Σάββατο, 20/10/2018/10.00 πμ-6.00 μμ
 
Τόπος:
Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ, Πανεπιστημίου 16 & Αμερικής, εντός στοάς (β΄όροφος)
 

Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση συμμετοχής
Δείτε ΕΔΩ στοιχεία εξόφλησης


Η ομάδα του ΕλλΚΔΔ

Τηλ. 210- 3620274
fmourati@sae-epe.gr/ etekou@sae-epe.gr
www.hellenic-mediation.gr
Υπεύθυνες εκπαιδευτικών δράσεων: Φωτεινή Μουράτη/Εύη Τέκου
Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-17.00

Additional Info

  • Θέμα: Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής για Διαμεσολαβητές
  • Διάρκεια: 10.00 πμ-6.00 μμ
  • Ημερομηνίες: 20/10/2018
  • Εκπαιδευτικός χώρος: Γραφεία ΕλλΚΔΔ
  • Κόστος: 150 € (Early bird: 120€ έως 12/10/2018)