Ημερίδα για τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων και ενημερωτική εκστρατεία μεγάλης κλίμακας με στόχο την προβολή της διαμεσολάβησης ως εναλλακτικής μεθόδου επίλυσης διαφορών. Η εναρκτήρια ημερίδα θα αναδείξει τη σημασία της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βέλτιστες πρακτικές από κράτη μέλη της ΕΕ και θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η διαμεσολάβηση. Περιλαμβάνει κυρίως παρουσιάσεις, μία συζήτηση σε πάνελ και χρόνο για συζήτηση με το ακροατήριο.

Η συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους από την Ελλάδα και άλλα κράτη μέλη, θα εξασφαλίσει την ανταλλαγή εμπειριών και την πληρέστερη κατανόηση του θεσμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία και στις δύο γλώσσες.

Η εναρκτήρια ημερίδα με τίτλο «Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα: Ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο και πρακτική», θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου 2012 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Απευθύνεται σε νομικούς, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, εκπροσώπους επαγγελματικών συλλόγων, δημοσιογράφους, και λοιπούς ενδιαφερόμενους και δίκτυα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες: www.diamesolavisi.net

Additional Info

  • Τίτλος: Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα: Ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο και πρακτική
  • Ημερομηνίες: 30 Ιουνίου 2012
  • Διάρκεια: 1 ημέρα
  • Χώρος: Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών